100 dagar utan onödigt socker

eventstart-500x191

Vad är onödigt socker för dig?

Tanken med den här utmaningen är inte att äta mindre och gå ner i vikt, detta är ingen dietgrej. Tanken är att hitta en livsstil där du orkar mer och hittar alternativ till det onödiga sockret.

Vad är då onödigt socker? Det är upp till dig och du måste själv komma fram till vad just du vill få ut av denna utmaning.

100%
Vill du utesluta tillsatt socker till 100% i 100 dagar så gör du det och då är nedan exempel på vad du inte äter:
Godis, glass, kakor/fika/tårta, vitt bröd, sötad yoghurt, sylt, sötad läsk/saft osv

Undantag för kalas
Tycker du att det känns tråkigt att inte kunna äta fika/efterätt när du är bortbjuden då är det där du har din utmaning. Uteslut socker alla andra dagar och var nöjd med den prestationen. Bestäm dig för var gränsen för bortbjuden är. Fikan på jobbet kanske inte ingår i den genren utan den kanske du kan avstå. Här blir det upp till dig att sätta en gräns för vad som är OK.

6 av 7 dagar
Vill du kunna äta godis till fredagsmyset så är det också helt okey. Då kanske din utmaning är att utesluta onödigt socker sex av sju dagar och kanske begränsa godisintaget till t.ex. 100 g. Eller välj ut 10 dagar av de 100 där du kan äta godis eller vad du önskar.

Målet är att hitta en hållbar lösning för framtiden och inte bara för 100 dagar. Detta är ingen diet, det är ett försök att utesluta onödigt socker och hitta andra bra möjligheter till att äta nyttigt och gott.

Som en hjälp på vägen finns det en 100 dagars kalender bifogad i eventet. Sätt upp den på kylskåpet eller annan synlig plats och sätt ett kryss för varje dag du klarat din utmaning. Många kryss kommer det att bli och många gånger kommer du att titta på lappen fylld med kryss och känna dig stolt över att du klarat det! Om du skulle falla dit en dag gör en ring istället och starta om med ett nytt kryss dagen efter.
Hämta kalendern här!

Vi finns här som stöd och förhoppningsvis tar vi oss igenom utmaningen helt sockerfritt men för några kommer det att bli en utmaning att ändra sin livsstil.

Vi önskar er alla lycka till!

Malin och Helena