Blomkålspizza (tips-tack till ICA Hulan)
Äter Ni pizza ibland? Jag gör det men det är ytterst sällan. Igår fick jag tipset på våra ICA att göra blomkålspizza och gick förstås på det hela och köpte ingredienserna som dom redan plockat ihop i en hylla. (Superbra idé).
Du behöver: 2 ägg, 1 dl riven ost och 1- 1½ dl riven blomkål (i receptet stod det 1 dl men jag tog 1 ½ dl)
Smeta ut till rund eller fyrkantig pizzabotten på en plåt.
Sätt ugnen på 180 grader (varmluft med övervärme använde jag för att få lite färg). 10 min i ugnen och den bör ha fått lite färg.
På bilden ovan (uppe till höger) ser ni hur jag har fyllt pizzan med, tomater, champinjoner, lite färdig kyckling (hade en halv filé från gårddagen), lök och parmaskinka.
Slängde sedan på ost ovanpå och gräddade i 20 minuter.
Ett tips! Tro mig då jag var vrålhungrig är att låta pizzan vila lite på bakplåtspappret (lyft av det från plåten), då är det lättare att få loss den och lägga den på tallriken.
PS. Jag hade ingen tomatsås i botten utan gjorde en kryddigare ”kebaksås” med lite tomatpuré i som jag smetade på som när man brer en smörgås – gav smak utan att bli ”tomatigt”, satsade dock på en massa färska tomater istället :)
Blomkålsris
När jag ändå rev blomkål till pizzan så passade jag på att riva hela huvudet.
Kokar det idag till något helt annat. 1 minut i kokande vatten! Klart!!