Vi har fått flera frågor om choklad och nedan kommer vi att lista några exempel på hur det kan se ut med choklad.
Att undvika socker är inte alltid så lätt och visst har ni hört att ”mörkchoklad är nyttigt”?
Cloetta har ett helt sockerfritt alternativ till som är 72%
Den är dock en hel del kalorier i så ha man som mål att minska i vikt så är får man kanske nöja sig med en ruta eller två.
Här kommer vi undan det tillsatta vita sockret men det kommer att vara sötningsmedel i. Åter igen för er som tycker att det är OK så kan det vara en möjlighet att komma ifrån det ”vanliga vita” sockret. Ett mellansteg för att sedan kunna plocka bort det helt.
Lindt har fler olika chokladbitar och här jämför vi den 70%-iga och den 90%-iga.
Skillnaden mellan dessa är :
70%: 566 kcal/100 gram, 29 g socker/100 gram
90%: 592 kcal/100 gram. 7 g socker/100 gram
Så vill man äta mörk choklad med mindre mängd socker så får man gå på den 90%-iga. OBS! Detta är ju egentligen inget som vi ”måste ha” och klass som onödigt socker men för er som minskar ner på sockret så är ju detta ett mycket bättre alternativ än t e x mjölkchokladen nedan.
Marabou mjölkchoklad är basen i många av Marabous chokladbitar.
Innehåller: 550 kcal/100 gram, 58 g socker/100 gram
Tittar man på ”Ingredienser” så står socker först vilket innebär att det är mest socker i produkten. 58% är ofantliga mängder onödigt socker.