(lånad bild – ser ut så här ungefär men spricker lite mer)
Bakade dessa förra sommaren och samtliga barn och vuxna slukade dom på stranden.
Porösa och lättätna. Har tyvärr ingen bild och vet inte var jag fick receptet ifrån men har gjort anteckningar i receptsamlingen om ingredienserna.
Det finns säkert utrymme att ändra lite om du inte vill använda ex kokossocker eller mandelmjöl. De flesta nötmjöl går att byta mot annat.
1 st ägg
3 msk kokossocker
1 msk mjölk (eller kokosmjölk)
1 msk vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
3 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk mald kardemumma
Vispa ägg och ”socker” pösigt.
Tillsätt vätskan (mjölk och vatten).
Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i smeten.
Vispa ihop till en deg.
Rulla runda bollar (lägg på bakplåtspapper) och tryck till med en gaffel.
Grädda i övre delen av ugnen, 175 grader, i 12 minuter. Låt kakorna svalna på galler.