Så det är knappt en vecka kvar till påsk och vi önskar nu era bäst tips för hur vi gör påskbordet lite nyttigare…
Vad kan man göra för efterrätter? påsk-godis? osv
Vi samlar ihop recepten här och tipsar om det vi kommer att göra :)
/Helena & Malin
ÄGG!
Koka många ägg och förbered. Färga äggen med rödlök, en te-påse (finns ju många olika färger på te) och låt barnen sätta sin prägel på äggen.
Ägg är ett toppen-mellanmål och enkelt att ha i kylen.
AVOKADO ÄGG MED LAX
Portioner: 6
3 mogna avokador
100 g kallrökt lax i skivor
6 äggulor
2 krm chiliflakes
2 msk hackad koriander
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut 2 matskedar av köttet från varje avokadohalva.
- Skär bort en tunn skiva på botten av avokadon så den står stadigt och ställ i en ugnssäker form.
- Dela laxskivorna om de är stora och lägg i de urgröpta avokadorna. Knäck försiktigt i äggulorna.
- Ställ in i mitten av ugnen 12-14 minuter, tills äggulan börjar ”stanna” men den ska fortfarande vara lite rinnig.
- Strö över chiliflakes, koriander, flingsalt och svartpeppar.
Hämtat från ICA: http://www.ica.se/recept/bakat-avokadoagg-med-lax-och-chili-720187/
COACHIT Facebook