Att lägga fokus på rätt saker

Att lägga fokus på rätt saker

Jag tror att många gånger så försöker jag att vara alla till lags, alla skall vara glada, alla skall vara nöjda. Jag kan må riktigt dåligt av att gå och tro att någon är arg eller besviken på mig.

Men varför tror jag det hela tiden… varför vill jag att alla skall tycka om mig? Någonstans grundar sig nog detta i en barndom/uppväxt där jag stundvis inte fick vara med och det fanns vänner som bjöd in och lät mig vara med ibland men vid andra tillfällen så fick jag inte vara med. Allt det där tisslandet och tasslandet, det där när dom pratade om saker dom gjort när jag inte var med… allt det där görs sig påmint även i vuxenlivet.

Så att vara vuxen, att välja vänner att fokusera på rätt vänner och kanske inte lägga tid på de som tycker att det är kul att ”hänga” ibland… att bli utvald eller bortvald… var skall man dra gränsen? Vem är min vän?

Behöver man som vänner umgås varje dag? Behöver man prata med varandra varje dag? eller kan man vara kompisar och träffas ibland?

Facebook, Messenger, Instagram…. umgås man då? En stor del av den vardagliga kontakten med många människor sker ju idag via sociala medier… men är det verkligen socialt? Är man social för man vet vad kompisarna gjort, upplevt, ätit eller druckit? Gilla, kommentera eller ignorera? Hur vet man? Är ”vännerna” ointresserade av det som sker på Facebook/Instagram…. är det ett sätt att säga att jag skiter i vad du gör…. min tanke är ”dom bryr sig inte”… vilket gör att då får jag välja bort…. jag vill inte fundera på varför någon inte gillar eller inte läser. Då är det bättre att lägga fokus på en ”normal” relation; telefon och träffas.

Man kan nog djupa detta i många nivåer och kanske kan man ha olika syn på vad som är vänskap? Vad som är en relation? Vad som är av intresse?

Jag har under många år tänkt att Sociala medier är ett sätt att inspirera andra människor. Att ge de jag känner en bild av hur min vardag ser ut.
Kanske har jag tänkt fel… kanske dags att tänka om? Kanske dags att skippa sociala medier och se vilka vänner som man håller kontakt med ändå?
– telefon, SMS, E-mail… hur gör man? (Hur gjorde man förr?)

Så nytt fokus! Nytt sätt att tänka framöver! Jag räknas! Jag skall lägga tid på de som jag vet vill lägga tid på mig, övriga får ta den tid som blir kvar.

Tack och hej!

COACHIT Facebook