Att vara eller inte vara – Energitjuv, Endorfinkälla eller återhämtning?!

Att vara eller inte vara – Energitjuv, Endorfinkälla eller återhämtning?!

Dagarna som går försvinner fort förbi och man hinner inte blinka så har det gått en hel vecka.
Denna veckan är en vecka precis som alla andra man går upp, går till jobbet, jobbar och sedan går man hem.

Vad är då skillnaden? Vad gör att dagarna skiljer sig åt? Varifrån får jag energin att börja om vecka efter vecka?
Man  kan välja att ha energitjuvar eller ha de saker som ger energi. Jag föredrar det sista, försöker att inte låta mig slås ner av tråkiga saker och försöker hålla huvudet högt och le så mycket det går. Jag försöker se till de saker som ger mig glädje i livet och utesluter det som tar bort det roliga.

Varje vecka planerar jag in min träning (eftersom jag har ett schema att följa som instruktör), planen kring hur jag skall äta och vilka tidpunkter jag måste vila. Vila är viktigt, återhämtning är att ge kroppen en möjlighet att bygga upp igen. Jag är ständigt i rörelse och för många är det en stor fråga: ”-Hur orkar du hålla på?”. Får ofta höra att jag är energisk men tro mig jag har dagar på soffan också. När jag stannar upp och tillåter mig vila blir jag lat och tittar på TV-serier i maraton (gärna en hel dag), jag hämtar ”hämtmat” och låter barnen göra vad dom vill. Ligger i soffan och äter allt gott som jag kan komma på och struntar i alla kalorier och matscheman, men sedan när jag gjort detta så samlar jag ihop mig och börjar på nytt med ny energi och en glädje i kroppen efter att få röra mig igen.
Jag tror att min kropp säger att nu måste du vila och då gör jag det!

Min största energiboost får jag som instruktör, ja det är ett lyckopiller att få instruera! Mötet med våra fantastiska medlemmar på Endorfin och att få möjlighet att träffas innan och efter klassen för härliga samtal ger mig så mycket.
Jag har alltid tränat hårt och mycket, elitspelat fotboll som ungdom och jobbat som instruktör sedan jag blev 15 år (frågar man mina föräldrar så är dom nog inte förvånade över att träningen fortfarande är en stor del av mitt liv). Träningen ger mig energi, glädje, styrka och kraft inte bara fysisk träning utan även mentalträning.

Så dagar som denna när man känner sig lite ”nere”, så gäller det att lyfta sig lite högre och tänka att snart är det ledigt och att jag kan få min ”TV-serie-maraton-dag” eller att det blir massor med extra tid till att träna. Denna helg kommer det blir ett fokus på det sistnämnda. Träningen med stort M (Midsummer Murder-passet) skall levereras imorgon kl.10.00, en härlig blandning av alla roliga träningsformer i två timmar. Möjligheten till mjölksyra, glädje och en massa svett med mina fantastiska kollegor (Jonna, Karolina och Erik) känns som ett lyckorus redan idag :).

Midsommaraftonens kväll kommer att spenderas med min familj, mina föräldrar och mina goda vänner Anna och Bosse. God mat och dryck i vårt nya (halvfärdiga) uterum. Troligen kommer vi få ha vinterjackorna på och många filtar om benen men ute skall vi sitta och njuta av livet när det är som bäst!

”Att leva är så häpnadsväckande att det lämnar mycket litet utrymme för andra sysselsättningar.” (Emily Dickinson)

Trevlig Midsommar!
//Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *