Dansa, träna och älska!

Dansa, träna och älska!

Det finns ett par olika kategorier av träning:
– träningspass som du får på köpet av att du har kul (BodyJam, Bodystep)
– träningspass som du väljer för att träna och vill få resultat (GRIT, RPM)
– träningspass där du vill få mentalträning och ett lugn i kroppen men ändå träna hårt (BodyBalance, Yoga)

Oavsett vilken anledning du går och tränar för så ger alla pass dig något. Olika dagar kräver olika motivation och det är sååå bra att det finns ett brett utbud av olika träningsformer så förhoppningsvis finns det något som tilltalar alla.

Dagens utmaning blev BodyJam, där jag är helt ”off” och får knappt ihop armar och ben men njuter ändå för instruktören är så duktig, musik och koreografi är fantastisk. Svettig och glad som en lärka efteråt.

Igår var det GRIT (Plyo och Cardio) två helt andra pass som tar musten ur en och till skillnad mot BodyJam är det ingen lättsam musik och inte heller några höftvickningar. Här utmanas man till max och får verkligen testa sina gränser. Svettig och glad som en lärka efteråt (men kanske inte under tiden).

Ikväll kör vi Bodystep, atletisk träning som också utmanar kondition och hjärnan. Fantastisk koreografi och musik som ger resultat snabbt. Man kan bara älska Bodystep!

Så högintensiv träning (HIIT -HögIntensiv Intervall Träning), lågintensiv, dans eller Yoga; oavsett så blir resultatet bra – du mår bra – du ler – du svettas – du får resultat och du kommer att vilja fortsätta för du producerar endorfiner, serotonin mm vilket gör att du mår såååå bra.

Känslan efter en träningsklass är ungefär samma som att vara kär, med lite tur ger det dig lite extra krydda hemma med din partner.
Om du dessutom mår bra och tycker om din kropp blir det kanske ännu bättre ;-)

Så har du hittat din motivation till att träna? Har du något favoritpass som du inte vill missa eller kanske någon klass du ännu inte provat? Passa på nu när det är sommar. Prova något nytt!

Det finns en anledning till att vi under semestern längtar till vårt Endorfin!

”Health is a journey, not a goal”
//Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *