Del 1 – Instruktör i 30 år

Del 1 – Instruktör i 30 år

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina tankar kring min stora hobby, mitt andra jobb och en viktig del av mig som person.

Jag har nu under 30 år arbetat extra som gruppträningsinstruktör. Ja, ni läste rätt… det är galet och inte ens under mina två graviditeter gjorde jag något uppehåll (minskade ner lite och vilade förstås efteråt).

Det hela började med min idrottslärare Annika som var ”workout-instruktör” och vi fick prova på klassisk aerobics med henne på idrotten i 7:an. Jag kände direkt att detta var kul och alla friluftsdagar då man kunde välja ”aerobics” som alternativ valde jag det och då var det längst upp i NK-huset som det fanns en klubb. Golvet var mjukt och kläderna var fantastiska (benvärmare, stringdräkt och korta cykelbyxor).

Så där startade passionen för att få gå in i en sal och röra sig tillsammmans. Jag har alltid varit mycket för att träna tillsammans. Som ung spelade jag fotboll och träningen med laget var det som jag älskade mest. Kul med matchar osv men att tillsammans få prestera och lyfta varandra var en viktig del.

Så vad hände då 30 år sedan…jo, jag fick möjlighet att vikariera för Annika (gympaläraren) när hon skulle resa bort och sedan fick jag en egen grupp i Stenkullen (Bollhallen). Jag hade också i samma veva dragit igång träning hemma i vår gemensamma föreningslokal (en källarlokal som användes för fester mm). Vi satte upp speglar och gjorde vikter av tubsockor och ärtor. Klippte gummiband och knöt på handtag (tubs). Två gånger i veckan träffade jag ett gäng med damer och vi tränade till det immade igen på speglarna.

Så otroligt kul när man får reflektera över hur allt startade :-) Men någonstans där på vägen så sökte jag ett jobb på Stig Center… ett nytt gym skulle öppnas. Kan ha varit 1994… eller 1995… och jag fick då jobba med klasser på schema som våra medlemmar bokade sig på. Mååååånga klasser blev det och jag jobbade tillsammans med en annan tjej som också heter Helena. Helena och jag gjorde en massa kul ihop och det var Helena som (senare … 1999) drog med mig på min första spinningutbildning.

Efter en tid så bestämde sig Helena för att satsa på en annan karriär och sålde sin del av verksamheten till Pelle och Helene (numera ägare av Hagabadet) och jag fick nya vänner och en ny kompis i gruppträningssalen – ”stepbrädan”. Helene hade en massa annan kunskap och det var superkul!

Jag hade vi detta laget tagit studenten och flyttat till Lerum… fick jobb på heltid som datalärare… ja det är en annan historia och plötsligt så var jag gravid.

Första sonen är född 1997 och under en barnvagnspromenad förbi Takåsen i Lerum så ser jag att dom bygger ett gym (Nergy Sportsclub) så med en liten kille i vagn går jag in och frågar om dom behöver en instruktör :-) och jodå.. det behövde dom och på den vägen är det.

Fortsätter en annan dag :-)

Instruktör Helena

COACHIT Facebook