Del 2 – Instruktör i 30 år

Del 2 – Instruktör i 30 år

Så då landande jag på Nergy som instruktör och hade klasser där ända till nästa son föddes… instruerade hela graviditeten och sedan blev det en satsning hos Lerums Sportcentrum på gruppträning – Lasse och Yvonne vill ha mer gruppträning och ett helt team sattes ihop. Vi startade upp i en liten sal och hade både cykel och ”Aerobics”. Här körde jag klasser och 2001 gick jag första Les Mills utbildningen – BodyPump release 26, fantastiskt kul och vi trodde nog alla att armarna skulle gå av under utbildningen. Det var på den tiden man fick musiken på en CD-skiva, koreografin på ett utskrivet A4 och filmen på en VHS-kassett (svart stort band). Ändå till release 50 såg det ut så.

Någonstans 2004 så gick jag min första PowerYoga-utbildning, var inte helt övertygad om att det var min grej men förstod redan då att jag behövde någon typ av annan träning.

2005 var det dags att ta sig an en ny Les Mills utbildning – Denna gång var det Bodystep. Ett program som jag älskat sedan dess! Tycker att det är så vansinnigt kul och i perioder har jag haft 3 klasser i veckan.

Det var någon gång här jag insåg att barnen hade lika mycket aktiviteter som mig och att min älskade hobby tog för mycket tid från barnen. Tillsammans med maken (som ej är pappa till barnen) så beslutade vi oss för att klasserna fick minskas ner och begränsas till dagar som inte var skola (lördagar och söndagar), det var långt ifrån kul med nödvändigt då jag behövde läsa läxor, kör till och från aktiviteter mm.

2008 så bestämde jag mig för att byta arbetsplats och gick då till Sportlife – en möjlighet till morgonklasser på Exclusive – klubben som ligger mitt emot Göteborgs Operan. Dennis kunde lämna barnen och jag kunde träna innan jobbet. Ett smidigt och effektivt sätt att få alla kvällar ledigt. Hade också en del klasser i Alingsås som då blev min ”hemma-klubb”.

På Exclusive behövdes RPM-instruktör och här kom nu mitt 3:e program. En makalöst härlig cykelklass som jag också älskade och det blev nu mycket fokus på cykelsalen i kombo med Yoga och BodyPump.

Ja inte var det lätt med livspusslet och att få ihop alla dessa härliga program, för att plocka bort något gick ju inte… så det fick bli lunchklasser också.

Jag vet inte vilket år det var men det gjordes en satsning på Skönhetsfabriken i Tollered (den finns numera i Göteborg) och i samband med detta behövdes yogainstruktörer. Jag nappade och hade en klass där också. Det var ju smidigt, bara några minuter hemifrån och det märktes ju knappt att jag var borta.

I takt med att det blev fler klasser blev Lerums Sportcentrum involverade och instruktörerna ”lånades ut” och sedan blev det en annan uppsättning. Jag fick då möjligheten att gå Mojo-yoga-utbildningen och vi körde igång med det. En härlig form av Yoga.

Forts följer…

Kram Helena

COACHIT Facebook