Hur spenderar man sin semester på bästa sätt?

Hur spenderar man sin semester på bästa sätt?
Nu har jag arbetat tre dagar till och börjar imorgon min semester igen. Sugen på att ta tag i trädgården hemma och ägna mig åt matlagning, passa upp på ungdomarna hemma…. Nja, kanske inte riktigt men det skall bli skönt med tre veckor ledigt.
En klok vän till mig fick mig att tänka på hur olika vi ser på semester. Många vill unna sig ett (eller flera) glas vin på kvällarna och gärna god mat med alla tilltugg. För mig är ofta ledigheten ett tillfälle att göra mycket saker, kanske till och med öka på träningen. Jag kan längta efter att få promenera på morgonen (då jag aldrig tar mig tid till det annars), äta en god frukost och gärna planera lite extra kring maten (eftersom det inte finns tid till det annars). Självklart syndar jag också med både gott att äta och dricka men mitt fokus ligger inte där.
Ställde frågan till mina ”barn” igår när jag kom hem: ”- Om jag tar semester torsdag/fredag denna veckan vad vill ni göra då?”… får inget riktigt svar för jag tror att just nu så gör dom det dom känner för. Dom har ingen lust att låta mamma styra upp tillvaron. Dom har ingen lust att planera överhuvudtaget – S U N T!

För min del tänker jag planera in egen träning – träna lite annat som jag inte hinner med annars och unna mig att sova lite längre på morgonen. Att kliva upp 05.30 varje dag kan inte vara hälsosamt i längden.

Annars tror jag faktiskt att jag tänker ta dagarna som dom kommer och leva lite ungdomsliv.
Två veckor hemma och sedan en vecka tillbaka till min fantastisk ö! Längtar efter måsarna, havet, horisonten att fästa blicken på och fiskbåtarna som puttrar förbi. Kan till och med känna en längtan efter att få måla nästa uppsättning av bord och stolar som står och väntar.
Så kommande veckas schema utöver hängmattan, städning, trädgård och shopping (!!!!!)
– 10/7 Release GRIT Cardio
– 11/7 Morgonträning med Anneli – BodyBalance (på Aludden)
– 11/7 Bodystep
– 12/7 GRIT Plyo
– 13/7 MRL 90 med bästa brudarna
– 14/7 GRIT Cardio och Bodystep
– 15/7 Cykel 45 – vikarie för Roger som skall ta sin familj på semester
– 16/7 GRIT Cardio utomhus (på Aludden) – morgonklass så håll tummarna för bra väder
– 16/7 MRL
– 17/7 Release GRIT Plyo med Jenny och Karin :)
– 17/7 GRIT Cardio
– 18/7 Bodystep
Så varför inte göra denna semester till en AKTIV semester? Planen på att ligga i hängmattan känns mer och mer avlägsen. Det känns som att jag kommer att få hoppa över rödvinet också ;-) (Ni som känner mig vet ju att jag ändå inte gillar vin och öl).
Det skall bli den bästa semestern på flera år! Jag längtar redan till imorgon och kan riktigt känna hur min kropp kommer att bli starkare men även hur bra jag kommer att må mentalt när mitt fokus är på något som jag älskar!
Så oavsett väder, vind och alla måsten så finns ”mitt” Endorfin och alla fantastiska medlemmar där och jag får träna tillsammans med dom. Vilken tur jag har som har världens bästa jobb!
 
”Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv”
//Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *