Man kan säga att foamrolling är en typ av själv-massage som stretchar muskler och senor, släpper på muskelspänningar samt löser upp ärrvävnader. En foamroller fungerar som så att man rullar en utvald muskel eller ”triggerpunkt” på kroppen med foamrollern och på så sätt masserar och lägger tryck på muskulaturen. Genom att applicera tryck på specifika punkter pårulle kroppen har du möjlighet att hjälpa till vid musklernas återhämtning och hjälpa tillbaka dem till sin normala funktion. Normal funktion innebär att dina muskler är elastiska, friska, och redo att prestera på ett ögonblick.

En rulle kan du köpa idag i nästan alla sport/hälsobutiker. Det finns olika märken och mitt tips är att köpa en som har ”hård kärna”.

Beroende på hur känslig man är så vill man kanske inte ha en som är för ”taggig” men det är skönt med ”lite” mönster.

Nedan hittar du några övningar som kan vara sköna om du tränar mycket men bäst av allt är att bara använda den som en kudde för att vila ”nacken”.
Spänningshuvudvärk, skrivbordsnacke eller bara trött efter hård träning i axlar – helt suveränt att vila upp sig på golvet och lägga rullen som nack-kudde.