50 dagar utan socker

Utmaningen ”50 dagar utan socker ” 20 augusti – 8 oktober

Under 50 dagar antog 8400 personer utmaningen att utesluta allt onödigt socker. På denna sida kommer jag att samla ihop information från utmaningen. Tips och enklare recept. Jag fyller på allt eftersom jag hinner. Håll ut det kommer! (klicka på texten under bilden för att ta del av de tips deltagarna fick under utmaningen)

Tack men nej tack!

Du är hembjuden på fika till en bekant och du misstänker att hon/han har köpt eller bakat någon form av kaka eller bullar. Du tycker det känns oförskämt att tacka nej eftersom hon/han ansträngt sig för dig skull. Vad gör du?

– går händelsen i förväg och föreslår att du kan  ta med dig fika och baka ett sockerfritt alternativ.

– försök styra om fikan till ett vanligt fik (där finns det ofta andra alternativ)

– meddela redan när fikan bestäms att du gärna avstår sockerfika men gärna äter t.ex en fruktsallad så att personen ifråga ej behöver ställa sig och baka i onödan.

 

Varför välja kvargen framför kladdkakan?

Jag har ett fantastisk roligt jobb men timmarna går lite för fort ibland vilket resulterar i att mellanmålen uteblir (jobbar på det) När då ev. fika dukas fram kl. 14.30 är min energinivå totalt i bott och en smaskig kladdkakebit känns som en enkel lösning för att för upp energin plus att det är fantastiskt gott.

Jag vet att om jag tar en bit kommer jag förmodligen ta en till eftersom jag har noll begränsningar i att ta lagom mycket. Energin kommer att gå upp direkt och jag känner mig pigg och glad i ungefär 10-15 min. Sen kommer det bara att gå utför. Jag kommer må illa ganska länge eftersom jag ätit för mycket och framförallt kommer energin dala extremt mycket och jag blir tröttare än jag var innan. Jag kommer också att trigga igång sockersuget igen och det blir lite som att börja om på nytt (det tar 2-3 veckor för sockersuget att försvinna)

Hade jag istället tagit en portion kvarg med frukt och bär hade jag blivit lagom mätt och framförallt hade min energi stigit drastiskt och hållit sig kvar där 2-3 timmar.

Jag tror att många känner igen sig i detta och jag hoppas att detta kan vara en påminnelse att tänka lite mer långsiktigt när kladdkakan kommer fram

COACHIT Facebook