Att göra egen müsli
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl grovhackad mandel…
2 dl grovhackade paranötter (kan uteslutas)
2 dl grovhackade hasselnötter
1 dl riven kokos
1 dl gojibär (kan uteslutas)
1 dl russin (kan uteslutas)
1/2 dl krossade linfrön
1 tsk äkta vaniljpulver (man kan även testa med 2 msk kanel och 2 tsk kardemumma) allt efter smak.
1 klick med kokosolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda solrosfrön, nötter, pumpakärnor, kokos och linfrön i en bunke
3. Klicka i kokosoljan och blanda/kram ihop alltihop så att det blandas
4. Häll på en plåt och fördela jämnt
5. Rosta i 15-20 minuter tills nötterna fått lite färg. (Glöm inte att röra i runt lite efter ca 10 min).
6. Ta ut och låt svalna
7. När müslin svalnat så blandar du ner gojibären och russin (eller annan torkad frukt),
Klart Smiley smile Supergott till kvarg, yoghurt eller bara mjölk.