Sockerfri kladdkaka
Den här goingen slängde jag ihop i helgen, blev lite torr men jag tror den var inne i ugnen för länge (jag hade den i 15 min)
Jag tror att man med fördel kan ha t.ex vaniljkvarg och hallon eller liknande som överdrag om man vill variera lite. Låt fantasin flöda och dela gärna med er om ni kommer på några bra tips.
Botten
1 dl honung
100 g sockerfri mörk choklad
3 äggvitor (1 dl från flaska)
1/2 dl stevia
1 tsk vailjpulver
1 krm salt
1 dl kokosmjöl (jag använde majsmjöl)
1. Sätt ugnen på150°C
2. Avpassa bakplåtspapper i en avtagbars form.
3. Smält honungen i kastrull. Ta av från plattan och rör ner chokladen i bitar för att smälta.
4. Vispa ihop äggvitor, stevia, vaniljpulver och salt poröst. Rör ner havremjöl och chokladblandningen.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
6.Låt kakan svalna något innan formen lossas.
Kokos/blåbärskräm
1 burk kokosmjölk (som stått i kylen över natten, använd endast krämen)
2 dl frysta tinade blåbär
2 msk stevia
1/2 msk majsstärkelse
1. Micra blåbären i ca 1 min och mosa sedan med en gaffel, blanda ner majsstärkelse och stevian. Häll bort överflödig saft, dock inte allt.
2. Vispa kokosmjölken så den blir mjuk och häll i blåbären och fortsätt vispa tills det blir någorlunda fast.
3. Smeta ut över botten, täck över och låt stelna i kylen i minst 1 timme.
Garnera med färska blåbär.