Les Mills GRIT – Cardio, Strength och Plyo

Les Mills GRIT – Cardio, Strength och Plyo

Förmånerna som instruktör att få instruera träningsprogrammen från Les Mills är många; utbildning 4 ggr per år, ny musik och färdig koreografi, alltid senaste forskningen kring nya rön vad det gäller träning mm

Just nu är det HIIT som är Les Mills stora fokus och det är inte underligt att vi ser hur detta påverkar alla träningsprogrammen. Extra kul är det att vi fått det nya konceptet GRIT som har sitt fokus på just Hög-Intensiv-Intervall-Träning.

GRIT kommer just nu i tre format –

Strength: där det finns inslag av viktplattor och skivstång.

Plyo: fokus på Plyometriska övningar som är fantastiskt bra för din spänst (hoppa högt, långt osv). Här använder vi en stepbräda och även viktplattor.

Cardio: är precis som det låter träning för att träna hjärtat. Inga redskap i det här programmet.

Alla tre programmen påminner om varandra, inte bara i intensitet utan även i uppbyggnad. Har man svårt för skivstångsövningar så skall man kanske inte börjar med Strength men i övrigt är dom lika fantastiska alla tre.

Det mest fantastiska är ändå att GRIT är ett ”team”-baserat program vilket innebär att vi tränar tillsammans (för den som vill). Vi pushar, stöttar och ger varandra en ”highfive” när det är som tyngst. Grupperna leverar en stämning som är unik och som coach/deltagare i programmen GRIT får man uppleva något helt annat än i de övriga programmen.

HIIT innebär att vi tränar intervallbaserad träning med en hög intensitet vilket ger en riktigt bra konditionsträning samt att studier visar att det ökar din förbränning. Man får snabbt resultat om man tränar regelbundet.

Så nu är det snart dags att lansera GRIT Cardio på Endorfin. En härlig klass med 5 låtar varav fyra med fokus på spänst, snabbhet men även kondition förstås. Tiden går fort (den gör det när man har kul) och musiken är fantastisk (som i alla LM-program).

Bara drygt en vecka kvar! Så kör vi!

”Work hard, play hard!”
//Helena

PS. Vill du läsa mer? http://w3.lesmills.com/sweden/en/classes/les-mills-grit-series/

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *