Ork, lust, motivation och energi!

Ork, lust, motivation och energi!

Ibland känns det som att man inte orkar. Är det för att det är tråkiga saker eller för att kroppen är tom på energi?

Städa, laga mat, tvätta… Är saker som jag kan komma på själv med att säga ”- Jag orkar inte!”
Att gå till gymmet med lite energi i kroppen brukar sällan vara några problem. Kroppen presterar ändå och jag älskar det!
Om jag inte har lust, så orkar jag inte men hur trött jag än är så orkar jag om lusten finns.
Motivation… Brukar alltid prata med barnen om hur viktigt det är att hitta det men nu när jag saknar motivation till att städa, vart skall jag leta? Var finns motivationen? Argumenten om hur fint det blir efteråt eller att jag behöver inte städa på en vecka är inte tillräckliga.

Så det är underligt hur hjärnan och kroppen påverkar varandra och hur lätt det är att falla in mönstret ”att vara lat” när man är omotiverad.
Känns som en semesterfälla, att skylla på trötthet och istället prioritera vilan i soffan och ägna sig åt bara roliga saker.

Men… Det är precis vad jag tänker göra den närmsta veckan. Jag tänker hämta färdig mat och strunta i alla måsten. Jag har bestämt mig för att det skall bli ”MIN” ego-vecka. (Hoppas att resten av familjen hänger på.)

Fast först måste alla måsten tas tag i så att jag har möjlighet att koppla av :-)

”Egoism är att leva som man vill leva, det vill säga att kräva av andra att de lever så som man vill.” (Oscar Wilde)

Ha en fin dag!
//Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *