Pandemi – reflektion ”jobb hemifrån ”

Pandemi – reflektion ”jobb hemifrån ”

Det finns nog de som såg detta komma… som trodde att vi skulle få ett virus som skulle komma att lamslå hela världen. Ni som känner mig vet att föredrar brittiska kostymdraman före sciencefiction/katastroffilmer.

Det är ju ändå så att nu har vi varit i den här bubblan i 5 månader. Jag har jobbat hemifrån sedan i mars och jag har sett hur vi har isolerat våra föräldrar, ändrat hur vi umgåtts med människor runt om oss, handlat mat med handskar, spritat och tvättat händerna, andra rutiner på gymmet… ja listan kan göras lång.

Att arbeta hemifrån är väl ändå det som påverkat mig mest… jag är verkligen en person som älskar att umgås med människor, att arbeta tillsammans, sitta ner och resonera. Men nu… nu sitter vi alla framför en skärm och jo vi har kameror så vi kan se varandra men det är inte riktigt samma sak. Det fungerar och ja, vi levererar men det är inte lika kul.

Jag tänker ändå att någonstans i detta så var vi (företaget) ändå förberedda på att arbeta på distans. Detta tror jag många företag är idag. Man har under många år pratat om ”molnet” som något fluffigt och plötsligt var vi där… alla arbetar i ett moln… ett sovrum, ett köksbord, en soffa… men med samma bas – hemifrån.

Jag ser många av våra medlemmar på Nordic Wellness komma tillbaka nu, en del pausade i samband med pandemins utbrott i Sverige. Vi har valt att ha kvar merparten av våra klasser men över världen stängde man gymmen och i Sverige togs gruppträningen bort. Nordic Wellness valde direkt att jobba med en tydlig dialog med oss instruktörer/personal och valde att fortsätta som vanligt. Jag tog en paus för att fokusera på mitt ordinarie jobb då det blev viktigt att säkerställa leveransen av IT för samtliga användare… hemifrån.

Men det där med att träna ”hemifrån”…. Les Mills delade ut prova på Les Mills on Demand för att alla medlemmar skulle få träna. Nordic Wellness har pass i sin app och det är härligt att höra det faktiskt har fungerat för många. Gymutrustning såldes slut i våra sportaffärer och Hagabadet paketerade ”kit” till sina seniorer. Alltså hur alla på något vis ändå valt att fortsätta vara aktiva i detta är fantastiskt.

Jag brukar säga att vi hade tur… att det bröt ut i mars och inte November. Vi har kunnat mötas utomhus, ta en promenad med vännerna eller haft ”kalas” för syskonbarnen.

Nu blickar jag framåt och hoppas på att snart få börja åka till kontoret igen, vem vet när det händer men jag saknar verkligen mina kollegor… trots att jag ser dom varje dag ”hemifrån”.

Tvätta händerna och var rädd om dig!

IT Operations Manager / Les Mills Assessor / Gruppträningsinstruktör / Helena

COACHIT Facebook