Semester

Semester

Vad är egentligen semester?!
Ledigt? Lata dagar i hängmattan? Resor? Arbete med huset? Rensa ogräs i rabatterna?

Ledigt från jobbet innebär ju inte alltid att man få vara ledig. För mig har semester inneburit en massa jobb med huset de senaste åren. Till skillnad från Dennis så uppskattar jag avkoppling i solstolen, på badplatsen eller på bryggan. För honom är det avkopplande med något projekt; bygga brygga, måla eller kanske något annat fysiskt arbete.

Att vara ledig från instruktörsjobbet innebär ju att jag måste ”vila” eller åtminstone inte gå till gymmet. Det är baksidan av att resa bort. Istället blir det att ta cykeln och rullskridskorna (ja, du läste rätt jag har riktiga rullskridskor). Gummibandet finns alltid med i väskan och blir abstinensen för stor så får man göra studiebesök på ett gym i närheten (om man är bortrest). Ett härligt MRL-pass på brygga brukar det bli.

Men om solen skiner… Så vill jag bara steka mig i solen. Läsa skvallertidningar eller en bra deckare.
Får dåligt samvete av att vara inomhus soliga dagar.
Frukost, lunch och middag intages utomhus och är det kyligt så tar man på sig. Finns solen någonstans bakom molntäcket så är jag utomhus.

Men om det regnar… Då vill jag tända ljus, mysa i soffan med Dennis (som hellre vill måla eller tapetsera) eller helst av allt se på film. Sova middag och ta det riktigt lugnt.

Barnen (kan man skriva så om tonåringar, skäggiga och 1.85 långa) spelar gärna Monopol eller sitter med datorerna, oavsett väder. Antingen är det för varmt ute eller så är det för kallt.

Så nu kan den snart starta den efterlängtade semestern.
Listor med saker att ta tagi på jobbet är skapade, datorn ligger i väskan och papper som jag kanske behöver är nerpackade.

”Carpe diem”
//Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *