Sommar igen… året som gick

Sommar igen… året som gick

Jag slutar aldrig förundras över att när man väl tror att allt är bra så händer det något som man inte kan påverka.

Är det inte en pandemi så är det något annat. Något som jag inte hade planerat för eller tänkt att jag skulle behöva hantera.

Är det inte så att så fort man tänker att nu har jag lite medvind så händer det mest oväntade och man måste liksom starta om. Ungefär som när man spelar Monopol och hamnar på rutan ”gång fängelse” utan att passera…”.

Men nu är det snart dags för semester en period för vila och återhämtning… ”catch up” med sig själv, livet… och huset/trädgården…

Vilket galet år vi har haft?! Förra sommaren kunde jag aldrig föreställa mig att det skulle bli så här. Arbeta hemifrån, konstigt på gymmet med begränsningar och alla dessa videomöten. Summerar jag året så tycker jag att vi har presterat bra och att egentligen så spelar det ingen roll var jag har mitt skrivbord. Det är klart att det är trevligare att träffa kollegorna i ”real life” men merparten av de jag jobbar med sitter ju inte på samma kontor och inte heller i Sverige. Gränserna har liksom suddats ut och att vara chef för en global organisation har blivit mer rättvis. Att sitta tillsammans med några av gruppen är ju egentligen ganska knasigt; nu har hela teamet samma förutsättningar.

Känslan av att kunna arbeta mer flexibelt är nog den största vinsten. Att arbeta tidigt på morgonen med våra indiska kollegor, som tidigare fått vänta, men också att kunna checka ut för middag och sedan fortsätta med USA. Livet är lite enklare och jag känner mig mindre stressad och mer tillgänglig. Kanske utan uppoffring av privatlivet för att man är ju ”ändå hemma”.

Kanske är detta det ”nya normala”? Vart är vi på väg? Behöver man ett kontor att ”gå till”?

Vi har också under denna period sett hur våra medlemmar på Nordic Wellness valt att träna hemifrån med virtuella klasser (både inspelade och Live Stream)…. Är det också ”nya normala”? Hur kommer det se ut i gruppträningssalarna framför? Kommer alla tillbaka? Vad händer med folkhälsan om många slutat träna under denna långa period? Många frågor som vi kommer att se under hösten.

Ja hösten… usch… den är snart här! Men först sommar och sol! Semester! Räknar nu ner…

Syns snart igen! 🙏

Helena

COACHIT Facebook