Varför?

Varför?

På frågan vad det är som får mig att må bra? Vilka delar av mitt liv som ger mig utveckling? Varför väljer jag att leva som jag gör?

Drivkraft är en intressant tanke. Någonstans så får jag energi men energin måste ju någonstans ha sitt ursprung. Hmmm djupt….

När livet tar mer energi än det ger då gäller det att fråga sig själv VARFÖR?

Kan man ha flera ”varför”?

Jag väljer att se på livet i 3 delar:

1. Familjen – min familj är absolut det som ger mig mest energi, men här tas det fortfarande mycket av min energi. ”Barnen” har det fortfarande kämpigt till och från (inte bara mina barn utan även Dennis barn). Vi väljer att prioritera dom många gånger framför oss själva. Så är livet och när man summerar på sista raden så är det mycket energi på bonuskontot ❤️

2. Fritid och vänner- ja denna del är just nu under ”review”. Vad skall jag ha mitt fokus på för att få energi? Hur skall jag prioritera?

Träningen som är en stor del av mitt liv och har varit under hela mitt liv. 30 år som instruktör 2021…. japp så gammal är jag. Jag ser det aldrig som en belastning det är så mycket glädje och det spelar ingen roll hur trött jag är så ger det mig en kick, en boost och att få träffa härliga medlemmar på Nordic Wellness är verkligen en förmån.

3. Jobbet – jag har flera jobb men det som jag gör på heltid är det jag tänker på i denna del. En bra chef, ett företag med bra värderingar och en roll som känns rätt. Förutsättningarna finns och jag trivs med mitt jobb. Jag har ett fantastiskt team som jag jobbar globalt med och att få följa dessa killar i deras utveckling är verkligen kul.

Så VARFÖR? Jo, jag tror att i alla dessa delar så handlar det om människor, att få bidra till personlig utveckling, ge av min kunskap, att mötas och att uppleva saker tillsammans. När jag får göra skillnad så blir mitt liv så mycket bättre.

Så jag funderar just nu så här:

1. Vad är det jag undviker?

2. Hur kan jag hjälpa mina kollegor / mitt team / min chef?

3. Vad vill jag göra mer av? Vad får mig att må bra?

Att reflektera över livet, jobbet, vänner och allt annat är något som jag gör just nu. Djupt.. ja kanske men viktigt. Fokustid och fokus på det som är viktigast. Kanske får det konsekvenser som gör att jag mår dåligt en stund men på sikt kanske det gör att jag mår ännu bättre.

”Den som inte gör något för andra, gör inte heller något för sig själv” (citat Johann von Goethe)

Fru/Mamma/vän/Instruktör/PT/IT-manager/

Helena

COACHIT Facebook