World United

World United

Jag har skrivit om detta förut men tänker att det är dags igen. 4 ggr per år får vi ny koreografi från Les Mills. Vi får en film, musik och koreografi. Därefter får vi ett datum från Nordic Wellnes där den nya koreografin skall bytas… alla samtidigt.

För mig som är instruktör i många av programmen så innebär det att jag på varje ledig stund lyssnar på musiken (gärna i ca 2 veckor), jag tittar på filmen och lyssnar igen… sedan när det är ca en vecka kvar… då måste jag börja öva. Startar morgonen med 15-30 min… kan vara en bit av ett program eller hela… jag jobbar och sedan på lunchen så tittar jag alt tränar 15-30 min igen.

Ja men det här låter ju inte så jobbigt. Nej egentligen inte men utöver detta så instruerar jag ju på kvällarna/helgen också. Så parallellt i huvet skall det gå plats ny och gammal koreografi.

Igår gjorde jag sista releasen… nu är dom på plats… dom gamla är redan borta. Hjärnan är fantastisk. Kroppen är sliten, trött och stel men allt kompenseras av den glädje som det är att få leverera nya koreografi och musik, att få sprida den glädje jag känner för varje unik låt och program.

I söndags hade jag förmånen att få köra: Sprint (högintensiv intervallträning på cykel), CXWORX och Bodystep. Alla tre programmen är så galet bra denna gång så jag får gåshud!

Många tycker att jag är galen… omänsklig (hörde jag häromdagen) som mäktar med att lära in så mycket ny koreografi men jag tror att med åren så har man lärt sig hur man enklast lär in, man hittar textrader i musiken som man hänger upp koreografin på… men jo… kroppen är ju inte 20 längre…

2021 firar jag 20 år som Les Mills Instruktör… 30 år som gruppträningsinstruktör. Under åren som gått har jag förälskat mig i nya träningsformer och kan helt enkelt inte släppa ”gamla” jag vill bara lära mig mer.

Just nu är favoriterna; Les Mills Tone, Bodybalance och CXWORX (byter namn 2021 till Les Mills Core).

Jag tror att jag har funnit balans i alla programmen; jag har det roliga, det tuffa (hysteriska intervaller), det viktiga för rygg/mage och slutligen det ”mjuka” för kroppen. Nu tänker ni… men Yoga är ju inte mjukt… nej det är hård träning det med men det ger kroppen en möjlighet att få återhämta.

Så här har ni mitt schema för hösten:

Måndag: BodyBalance 60 min (NW Alingsås)

Tisdag: Les Mills Tone 45 min (NW Lerum)

Onsdag: Hot-BodyBalance 45 min (NW Alingsås)

Lördag: Les Mills Tone 45 + CXWORX 45 (NW Alingsås)

Söndag: Sprint, CXWORX + Bodystep (NW Lerum)

Vill du komma och träna med mig, hör av dig så ordnar jag en plats. Vi har bra rutiner kring avstånd, rengöring, färre antal platser osv

Vi syns i gruppträningssalarna på Nordic Wellness!

Namaste / Go Hard or go home

Les Mills-instruktör

Helena

COACHIT Facebook