Att resa / att komma bort…

Att resa / att komma bort…

… vad är det vi flyr ifrån? Varför vill man komma bort? eller är det något man vill komma till? Varför säger man att man reser bort… Är semester lika med att inte göra något? eller är det att vara aktiv?

För mig är semester att vara tillsammans; familj, vänner, gärna i kombination. Jag älskar när vi är många men samtidigt så vet jag att det tar mycket på krafterna när jag måste anpassa mitt liv efter alla andra i samma ”hushåll”.

Just nu längtar jag efter nästa helgs träningsresa till Marstrands Havshotell, det är jag och min kollega Lenita som anordnar detta (Team GO4IT). Vi har ett härligt schema med en massa härlig träning; inomhus och utomhus men även goda middagar, SPA och luft i schemat som gör att man kan ta en paus.
Nu tänker ni… det blir inte mycket återhämtning… men jodå… jag har bokat torsdagen för mig själv… åker tidigt och skall bara njuta av en hel dag utan något.

(Finns några platser kvar… vill du följa med?)

En skön känsla är att få balansen mellan vila/återhämtning och aktivitet, god mat och kanske slippa laga maten? Men det kan vara mysigt att få laga mat ihop… mat som är enklare men smakar extra gott när man varit ute… eller extra lyxigt att få äta en trerätters som blir serverad?

Jag gillar verkligen aktiva semestrar att få åka skidor, dyka eller träna.
Visst är det härligt att få ligga på en solstol och sova länge, äta god mat och bara slappa. Men den där sköna känslan att få lägga sig på solstolen eller den goa soffan när man varit ute i snön och åkt skidor eller tränat sig svettig på ett härligt pass, den är verkligen magisk.

Oavsett så är det inte bort man vill… man vill ha något annat… man vill må bra, ta hand om sig själv/andra, njuta, aktivera sig själv, vila… eller något helt annat.

Vad vill du? Hur tänker du? Vad är ledighet för dig?

:) Helena

COACHIT Facebook