(lånad bild – ser ut så här ungefär men spricker lite mer)
Kanel och kardemumma känns så nära jul vi kan komma :)
Porösa och lättätna. Har tyvärr ingen bild och vet inte var jag fick receptet ifrån men har gjort anteckningar i receptsamlingen om ingredienserna.
Det finns säkert utrymme att ändra lite om du inte vill använda ex kokossocker eller mandelmjöl. De flesta nötmjöl går att byta mot annat.
1 st ägg
3 msk kokossocker
1 msk mjölk (eller kokosmjölk)
1 msk vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
3 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk mald kardemumma
Vispa ägg och ”socker” pösigt.
Tillsätt vätskan (mjölk och vatten).
Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i smeten.
Vispa ihop till en deg.
Rulla runda bollar (lägg på bakplåtspapper) och tryck till med en gaffel.
Grädda i övre delen av ugnen, 175 grader, i 12 minuter. Låt kakorna svalna på galler.