• 17 dec – dag 22 – Alternativt julgodis

    Denna har jag gjort som julgodis de senaste åren och skurit mindre rutor och doppat i choklad
    Du kan välja själv om du vill göra dom som bars och ha som mellanmål/godis alt mindre bitar till fikat.

    Gör dina egna bars

    1/2 dl solrosfrön
    1/2 dl linfrön
    1/2 pumpakärnor
    1/2 dl gojibär
    1 dl blåbär/tranbär (kan uteslutas)
    2 msk chiafrön (kan uteslutas)
    1 dl nötter (välj din favorit)
    400g dadlar
    4 dl mandelmjöl
    1 dl kokosolja, smält
    90g mörk choklad eller kokos.

    Gör så här:
    1. Mixa solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, gojibär och nötter grovt i en mixer eller matberedare. Lägg i en skål.
    2. Mixa dadlarna till en smet.
    3. Blanda dadlar, nötmixen, mandelmjöl, kokosolja och blåbär ordentligt.
    4. Tryck ut blandningen i en fyrkantig ugnsform eller liknande, ungefär 1 cm tjockt.
    5. Smält chokladen över vattenbad. Bred den över blandningen.
    6. Ställ in i frys eller kylskåp och låt stelna minst 1 timme.
    7. Skär upp i bars och förvara i kylskåpet.
    Man kan välja att utesluta choklad och ta kokos istället.

    OBS! Lånad bild!

    COACHIT Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *