17 dec – dag 22 – Alternativt julgodis

17 dec – dag 22 – Alternativt julgodis

Denna har jag gjort som julgodis de senaste åren och skurit mindre rutor och doppat i choklad
Du kan välja själv om du vill göra dom som bars och ha som mellanmål/godis alt mindre bitar till fikat.

Gör dina egna bars

1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 pumpakärnor
1/2 dl gojibär
1 dl blåbär/tranbär (kan uteslutas)
2 msk chiafrön (kan uteslutas)
1 dl nötter (välj din favorit)
400g dadlar
4 dl mandelmjöl
1 dl kokosolja, smält
90g mörk choklad eller kokos.

Gör så här:
1. Mixa solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, gojibär och nötter grovt i en mixer eller matberedare. Lägg i en skål.
2. Mixa dadlarna till en smet.
3. Blanda dadlar, nötmixen, mandelmjöl, kokosolja och blåbär ordentligt.
4. Tryck ut blandningen i en fyrkantig ugnsform eller liknande, ungefär 1 cm tjockt.
5. Smält chokladen över vattenbad. Bred den över blandningen.
6. Ställ in i frys eller kylskåp och låt stelna minst 1 timme.
7. Skär upp i bars och förvara i kylskåpet.
Man kan välja att utesluta choklad och ta kokos istället.

OBS! Lånad bild!

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *