Jag älskar ris a la malta och har gjort sedan jag var liten och fick det hos mormor på annandagen. En härlig efterrätt som lade sig som ett lock över all mat och godis man hade ätit under dagen.
Nu för tiden njuter jag av ris a la malta året runt :)
Gör din egen ”nyttiga” ris a la malta
Ingredienser:
1 dl Keso
1, 5 dl Kvarg (med eller utan vanilj)
ev vaniljproteinpulver för smak (om jag använder en naturell kvarg)
ev vaniljpulver
Om jag använder Skånemejeriers YoghurtKvarg med vanilj så behöver man inte proteinpulvret eller vaniljpulver. Se länk!
Ovanpå har jag gärna lite nötter och frukt! MUMS! Mängden varierar jag förstås men brukar utgå från att jag har mer kvarg än keso.
Något som är gott är också att ha kanel och äpple på men då brukar jag köra naturell kvarg och keso (inget proteinpulver eller vaniljpulver)
OBS! Lånad bild!