28 nov – dag 3 ”träna med gummiband”

28 nov – dag 3 ”träna med gummiband”

Då är vi där igen… visst har du ett gummiband hemma? Om inte så är det en bra julklapp att önska sig av barnen.

gummibandDu tränar kroppen trött med ett gummiband då du måste träna i båda riktningarna. Hålla emot och dra.
Gummiband är ett utmärkt komplement till exempelvis löpning eller stavgång. När du är klar med konditionsträningen så kan du komplettera med gummibandet.

Det finns olika ”tyngd” i gummibanden och om du är ovan så starta gärna med ett lättare! Beroende på märke så får man läsa sig till. Man kan alltid justera så att ett lättare blir tyngre genom att kliva längre ifrån ex väggen om man har satt fast det i en dörr (se bilderna nedan).

Det brukar finnas gummiband på gymmet för er som aktivt tränar på ett gym. Om det inte finns framme så be att få låna ett.

 

 

 

Övning Illustration Träningsfokus Övningsdata Kommentar
1. Stående rodd m/gummiband 1

Fäst bandet långt ned. Stå bredbent vänd mot väggen med ett handtag i var hand. Håll armarna raka framför kroppen. Dra handtagen mot magen. Återgå långsamt och upprepa.

2. Stående axelrotation utåt m/gummiband

Fäst bandet i höjd med naveln. Stå med bägge handtagen i den ena handen och sidan vänd mot väggen. Låt underarmen ligga mot kroppen. Rotera utåt så långt som möjligt i axelleden. Försök att hålla överarmen tätt mot kroppen under hela rörelsen. Upprepa och byt arm.

3. Sittande rodd m/gummiband 1

Sitt med raka ben med bandet under fötterna. Håll ett handtag i var hand. Sänk axlarna och dra handtagen mot magen.

4. Stående bröstpress m/gummiband

Fäst bandet i ungefär brösthöjd. Stå med ryggen mot väggen och håll armarna ut åt sidan, i nivå med bröstet. Ha böjda armbågar och pressa armarna framåt, samtidigt som du sträcker ut dem helt.

5. Stående bicepscurl m/gummiband 1

Stå på bandet, och håll ett handtag i var hand. Håll armbågarna stilla och dra upp händerna mot axlarna. Sänk långsamt och upprepa.

6. Stående lyft åt sidan m/gummiband 1

Stå på mitten av bandet. Låt armarna hänga längs sidan av kroppen med ett handtag i var hand. Vänd handflatorna in mot dig. Lyft armarna ut åt sidan och uppåt, tills de är i höjd med, eller något ovanför axlarna. Sänk långsamt tillbaka och upprepa.

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *