Här kommer tipset på den sockerfria efterrätten. Våran favoritkaka är en chokladbrownie som finns hos www.matvett.se
Rawfood brownies (18 st små)
100g torkade dadlar
100g valnötter…
3 msk kakao
1 msk jordnötssmör
1/2 msk vatten
1 nypa salt
Frosting
1 avokado
3 msk kakao
3 msk honung
1 msk rapsolja
0,5 tsk vaniljpulver
Mixa valnötter fint med en staxmixer eller i en köksassistent (alt finhacka).
Tillsätt dadlar, kakao, jordnötssmör, vatten och salt och mixa till en smet.
Klä en brödform eller matlåda med bakplåtspapper och tryck ut degen i ungefär halva formen (2 cm tjocklek).
Ställ in i frysen.
Mixa avokado, kakao, olja och vaniljpulver till en slät smet och bred över degen med en slickepott.
Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
Skär upp i bitar.
Förvara i frys eller kyl.
Allergi/överkänslighet: Innehåller nötter
Energi- och näringsinnehåll per st:
Energi: 98 kcal
Protein: 1,7 g
Kolhydrat: 8 g
Fett: 6,2 g
Fibrer: 1,5 g