Vi är båda instruktörer hos Nordic Wellness och detta tips finns att läsa i hälsobloggen.
Sockerfritt vörtbröd med mycket smak
(lånad bild från Nordic Wellness)
INGREDIENSER, 1 BRÖDLIMPA
– 2 hela ägg
– 1 dl äggvita
– 2 dl julmust (jag använder light men går säkert lika bra med vanlig)
– 2 dl mandelmjöl
– 2 dl havremjöl (havregryn mixade i matberedare/med stavmixer)
– 2 msk vörtmix
– 3 msk kvarg (jag använde naturell lättkvarg)
– 1,5 msk fiberhusk
– 1 tsk bakpulver
– 1 msk stevia (kan uteslutas)
– 1/2 dl russin (valfritt, kan uteslutas/bytas ut mot annan frukt/bär)
Gör så här:
1) Ställ ugnen på 180 grader.
2) Vispa äggen poröst. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda samman allt till en jämn smet. Låt blandningen stå och dra i ca 20 minuter.
3) Smörj en brödform med lite kokosfett eller olja exempelvis och häll sedan smeten i formen.
4) Ställ in i ugnen i ca 30 min.
Servera med färskost och grönsaker, cheddar, julskinka eller kalkon och senap exempelvis.
Klicka här för att komma till Nordic Wellness Hälsoblogg!