För att få smaken av saffran (eftersom vi inte äter lussebullar) så kan detta vara ett gott frukosttips.
Receptet är från ICA och innehåller äppeljuice. Juice är naturligt och innehåller inget tillsatt socker.
Ingredienser (till 1 liter)
- 5 dl havregryn
- 2 dl solrosfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl riven kokos
- 1 dl koncentrerad äppeljuice (utan tillsatt socker)
- 1/2 g saffran
- 2 msk rapsolja
- 2 msk honung
- 2 krm salt
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos i en bunke.
- Koka upp äppeljuicen och blanda med saffran, olja, honung och salt.
- Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Ställ in i mitten av ugnen och rosta 20-25 minuter. Rör om då och då.
- Låt svalna och häll upp i en burk.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Näringsberäkningen är beräknad per 1/2 dl.
Näringsvärde per portion
- Energi: 533 kJ / 127 kcal
- Protein: 3,7 g
- Kolhydrat: 9,9 g
- Fett: 7,8 g
- Salt: 0,14 g
Källa: Recept från ICA
COACHIT Facebook