En ny dag… Livet efter… Framtiden är ljus…

En ny dag… Livet efter… Framtiden är ljus…
Dagarna efter PT-utbildningen skulle bli lugna och jag skulle vila upp mig, unna mig att slappa, sova länge och bara ”vara”. Behovet av återhämtning var stort och längtan efter att få vara hemma gick inte att beskriva. Så därför började jag min ”efter-PT-kurs” med en heldag på jobbet (inte så pigg men oerhört effektiv), kvällen fick bli hemma med god mat och dryck, sova i soffan och  sedan inte kunna somna om när jag gick och lade mig.

Lördagen startade tidigt med barnloppis (skulle ha uteleksaker samt en sulky). Gjorde några fynd och därefter snabbt hem igen för att vända i dörren.

Öppethus på Endorfin; tre klasser på rad och därefter direkt till Allebike i Alingsås.
Min cykel på vårservice och fyndade nya cykelskor, vattentäta strumpor och överdrag till skorna :-) Dessutom skämde jag bort maken med en ny MTB :-) Nu kommer han inte undan!

Hem, dusch och snabbt fylla på med dryck. In med sonen och hans kompis (och Dennis) för att åka till Göteborg. Ny ”cross-hjälm” och tillhörande stövlar (heter det stövlar när man kör cross?) Utrustningen skall med sonen till sonens pappa över påsk.

När väl inköpen var gjorda så ville dom inte umgås med oss så vi gjorde stan själva. Först fick det bli middag och därefter ett antal butiker. På hemvägen blev det ett kort stopp på Allum och sedan när vi kom hem var det dags att ta tag i städningen.

Städa

Ordet städa, vad betyder det egentligen? På engelska säger man ju ”clean”… Vi städar, rensar, plockar, dammar, dammsuger, skurar, torkar osv… (bädda rent, skura braskaminen…)

Har under veckorna som gått i princip ignorerat allt ovanstående och bara pluggat när jag varit hemma. Nu kommer det ikapp och man inser att jag är nog ganska duktig på att städa ”ordentligt” regelbundet, alla innerdörrar måste torkas, listerna måste torkas, köket (alla luckor, kakel), toaletterna, handfaten, duscharna, tvättstugan (ja, är måste ju erkännas att här har jag varit en hel del. Många byten med träningskläder!)

Så med gott mod börjar jag med att plocka ordning det som ligger på fel ställe och detta tar ju i princip halva lördagens kväll, resterande tid av kvällen ägnar vi åt att bokföring :)

Söndag – det är då man vilar!!!!

Vaknar på söndagen efter ytterligare en natt med orolig sömn och inser att klockan är ju redan 10.00 (sommartid). Känner mig lurad på en timma och bestämmer mig för att frukost skall intas i soffan och sedan skall jag ta det lugnt till klockan 12.00.
En kortare promenad i skogen för att samla lite ris till krukorna på utsidan (som fick bli som fågelbon ihop med påskliljorna) och därefter in för att städa igen.

Besök på eftermiddagen av Mindy och Molly och pausade i städningen och fixade lite mat.

Rusade vidare till Endorfin för träningspass; Bodystep och Roller. Fick sällskap av min grymt snygga och duktiga kollega Anna <3.

Hem igen efter lite eftersnack och då fick det bli TV och Mästarnas Mästare. Kvällsfika med Kaffedoppets goda Paleobollar.

Måndag – då vilar man inte!!!

Ja så var helgen över och lite bitter över att jag knappt är klar med övervåningen går jag till jobbet. Hyfsat pigg och utvilad men långt ifrån ”återhämtad”. Jobbar hela dagen och känner riktigt hur stressen kryper i kroppen på mig. Storhandlar på ICA och sedan hem för att laga mat.
Väl hemma möter jag kommentaren ”det behöver nog dammsugas här”. Två barn som tittar på TV, tvätt, disk och saker överallt. Addera sedan på att jag inte hade fått mat så förstår ni säkert hur resultatet blev.
Totalexplosion och jag kan riktigt känna hur jag fortfarande är lite arg. Har liksom haft svårt att släppa ilskan trots att det har gått över ett dygn nu.
Så jag avslutade måndagen med att rycka ut Internetmodemet och stoppade det i träningsväskan. Åkte till gymmet och tränade GRIT Strength – kände mig stark och peppad! Hade hur mycket ork som helst. Eftersnack med fina tjejerna Sabina och Anna och solade lite (kan inte komma ihåg när det hände senast) och åkte sedan hem, sent på kvällen. Åt duschade och somnade gott. Nöjd med mig själv att jag ”sagt ifrån” men mindre nöjd med att min familj inte pratade med mig.

Tisdag – ytterligare en dag utan vila!!!

Redan på morgonen kunde jag känna att det inte var som det skulle. Sonen vägrar prata med mig och jag vet att mitt utbrott dagen innan kommer inte att hjälpa honom idag. (Han stannade hemma från skolan och surade). Totalignorerade mina samtal på förmiddagen och svarade inte heller på SMS. Bara låta honom vara.
Jobbet var som vanligt och det var riktigt skönt att få gå hem kl. 16.00.

Städning och mat var fokuset även igår och när klockan var 19.15 var träningskläderna på igen och köket skinande rent. Riktigt nöjd och glad åker jag till Endorfin för att träna MRL. Den nya releasen är enkel, utmanande och otroligt skön genomkörare och det känns verkligen i kroppen efteråt.

Onsdag – en ny dag… nya möjligheter… solen skiner…

Så idag är det en ny dag, huset är ganska städat, får fortsätta med nedervåningen idag (eller kanske imorgon)
Solen skiner och idag skuttar jag runt i min härliga Nike-poncho (examenspresent till mig själv).

Väntar med spänning på besked om hur mina praktiska prov har gått på PT-utbildningen. De senaste dagarna har jag kollat mailen flera gånger i timmen. Nu känns det som att jag kan släppa detta ett tag. Inser att om jag skall gå och fundera i 10 dagar till så kommer jag att bli knäpp eller knäppare ;-)

 ”Lyft ansiktet mot solen, då ser du inte skuggorna!”
//Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *