Tankar… AIM… Framtiden…

Tankar… AIM… Framtiden…

För er som följer mig i sociala medier så har Ni sett att jag vid två tillfällen deltagit i något som kallas AIM. AIM står för Advanced Instructor Module och tanken med detta är att utvecklas som instruktör och hitta nya verktyg som gör att jag blir ännu bättre, tydligare, bättre teknik osv. Första dagen fick jag möjlighet att gå på i samband med ”LesMills LIVE” i Stockholm (det största konventet inom träning i Sverige).

AIM Module 1 (dag 1)

AIMdag1
Här fick jag förmånen att träna tillsammans med en dansk master-tränare som heter Kenneth Mose. Under en hel dag drillades vi i teknik och fick förklarat hur vi skall tänka i övningarna och vad som är viktigt för våra deltagare att veta för att träna säkert. Glömde… det är CXWORX som har varit fokus för mig i AIM-utbildningen.
En dag som var helt AMAZING, jag gick på små moln efteråt och kände verkligen redan efter en dag hur jag hade fått så mycket mer redskap och möjligheter att utvecklas i min instruktörsroll.

Mycket av dag 1 handlade förstås om vad CXWORX är och hur jag som instruktör skall agera när jag instruerar CXWORX. Detta skiljer sig mycket från hur jag exempelvis instruerar BODYSTEP eller RPM.

AIMdag2

AIM Module 2 (dag 2 och 3)

Så kom denna helgen, en helg som jag sett framemot med lite ångest, rädsla, spänning och ja, faktiskt lite ont i magen. När Vi var i Stockholm så gick bästa väninnan Anna sin första dag i SHBAM och med det gjort så kunde vi göra dag 2 och 3 tillsammans trots olika program.
Anna var den enda av oss med SHBAM men fick oss alla att dansa både ”sexigt” och med känsla av HIPHOP. Ja, ni läste rätt… (jag vet att jag har två vänsterfötter men med Anna som instruktör går det inte att misslyckas). Jag hade varit hemma sjuk med både feber och en rejäl hosta och fasade lite för det fysiska men det var som tur var bara korta stunder.

Så helgen inleddes med teori, teori och ännu mer teori. Jag kommer inte att gå in på detaljer men så här dagen efter så funderar jag fortfarande på feedbacken jag fick från vår master-tränare Eerika Kiuttu. Eerika är tränare i flera av de program som jag instruerar så jag känner verkligen att jag har fått med mig sååå mycket mer än bara CXWORX. All teori appliceras förstås på alla program trots att de har lite olika inriktiningar.

Fick så otroligt fin feedback av Eerika att jag fullständigt tappade det… kan liksom inte ta in det…
Jag är oerhört glad över att jag får instruera på flera olika klubbar… men när jag får frågan om jag siktar ännu högre blev jag lite ställd. För mig spelar det ingen roll om det är 3 personer eller om det är 80, för mig är det känslan av att få instruera på bästa sätt; att kunna motivera, inspirera alla mina deltagare att göra sitt yttersta… Att vara deras personliga tränare…  men någonstans har jag väl förstås tänkt tanken; skulle jag kunna göra detta på en annan nivå, är jag för gammal för att sikta högre?

Så sammanfattningsvis… funderar fortfarande… känner mig stolt över mig själv och klappar mig själv på axeln; jag kan det här, jag är bra på vad jag gör…. samtidigt som jag ödmjukt inser att jag lär mig nytt hela tiden och utvecklas och det finns en mängd saker som jag kan utveckla.

Wow! Vilken häftig helg!!

Instruktör-Helena

 

PS. En extra stor kram till Anna som varit med… kändes så bra att ha henne där och jag vet att hon på samma sätt som mig värdesätter all tid tillsammans och att få göra det vi älskar tillsammans är förstås magi! Nu höjer vi nivån tillsammans och stöttar varandra fram till filmningen av våra AIM-filmer <3 <3

 

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *