Vardagshjältar – Livet stort som smått…

Vardagshjältar – Livet stort som smått…

Ibland får man möjlighet att värdera sig själv och livet. Ni vet alla de gånger man står där och gnäller över att det är trist och vardagen inte så spännande. Lite gnällig helt enkelt…

Men så möts man av människor som slåss mot cancer, annan sjukdom, kämpar för sina barn och deras skolgång, arbetslöshet och kanske rent av står mitt i en skilsmässa. I dessa lägen skäms jag över att jag gnäller.

Så idag vill jag skicka styrka och kramar till alla er – ni är hjältar allihop!

Att få vara frisk och kunna ha en aktiv livstil är en förmån. En förmån som vi bör förvalta, ta hand om våra kroppar; genom att röra på oss (träna) och äta näringsrik kost.

Många säger att genom att ändra sin kosthållning så mår deras ”magar” bättre. På samma sätt som jag ofta får höra; ”att sedan jag började träna så har jag mindre värk”.

Vet att cancer, eller andra sjukdomar, inte botas genom att gå till gymmet men om vi bara har ett liv så försök att göra det bästa för din egen skull, inte för min eller din make/makas skull. Vi vet genom forskning att ett aktivt liv bidrar till en minskad risk för en rad olika sjukdomar.

Usch, det är verkligen ledsamt när människor är sjuka och mår dåligt. Jag önskar att jag kunde hjälpa alla.

”Säg nej du också!”

//PT-Helena

https://www.cancerfonden.se/nej/ge-en-gava

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *