Fokus på rätt saker

Fokus på rätt saker

Det kommer alltid finnas människor runt omkring dig med helt andra åsikter (du känner igen det jag skriver). Åsikter om att utesluta mjölk, gluten, kolhydrater eller lightläsk.

I min roll som kostrådgivare och personlig tränare möter jag säkert dessa oftare än vad Ni gör. Jag har under många år levt med inställningen att jag inte kan förändra andra, men jag kan kanske påverka eller försöka leda andra. Jag tror innerligt på att om man hjälper andra så får man något bra tillbaka men tyvärr är det inte alltid så.

Så måste vi förändra alla runt omkring oss? Måste man övertyga vännerna att bilen måste vara av ett visst märke eller annan fråga.

Jag tror säkert att Ni förstår vad jag menar när jag skriver att det finns alltid någon som vet bäst och skall förklara hur det egentligen är.

Med hälsa som fokus får man alltid frågor i alla sammanhang. Man blir också ifrågasatt när man tackar nej till ”något gott”… Men kanske tycker inte jag att bulle är gott…

Så vart skall jag lägga mitt fokus? På andra som tycker annorlunda eller fortsätta tro på mig själv och den kunskap jag fått/får via högskole-utbildningen jag går eller tidigare kurser jag gått? Fokus framåt och stor tro på mig själv.

Idag fick jag ett meddelande på Facebook från en deltagare: 

Det är helt fantastiskt att se hur människor i eventet tar kliv framåt. Dom äter frukt och byter ut ”tillsatt socker” mot andra produkter och många går ner i vikt, är piggare och gladare.

Så genom att göra aktiva val att utesluta tillsatt/onödigt vitt socker så kan vi få hälsovinster. Enklare tips att läsa på innehållsförteckningen, skippa kakor, bullar osv och vid tillfällen (valda) kan man göra ett undantag. Låter det som en hållbar lösning? Kan det hålla för resten av ditt liv?

”Ät bra, rör dig och gör aktiva val!”

//COACH-Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *