Förberedande PT

Förberedande PT
Nu har det gått några dagar och det är två dagar kvar + tentamen.
Mycket att fundera på, saker att plugga in och nervöst inför måndagens prov.
Egentligen är kursen inte så svår men
allt måste vara enligt mallen… Allt skall sägas i rätt ordning och tekniken måste sitta till 100%.
Jag har en stor fördel med mina många års erfarenhet av just instruktioner men samtidigt är det också en stor nackdel då vi har andra riktlinjer kring tekniken i gruppträningen t ex Stående rodd där vi alltid håller stången med pronerat grepp (handryggen uppåt) och i styrketräningen skall det var supinerat grepp (handryggen neråt). Kan tyckas som en mindre justering men det sitter djupt och jag måste varje gång jag greppar stången tänka. Likadant hur djupt man kan gå i övningarna där har jag också gränser som nästan är helt obefintliga i styrketräningen.
Igår hade vi kostföreläsning och pratade om kolhydrater, fett, protein och alla andra delar av kosten som är ”essentiell” dvs livsviktig(!) Spännande att få lite mer insikt i hur många faktiskt laborerar med sin kropp genom att utesluta energi och näring. Funderar mycket på debatten kring kolhydrater och att utesluta dem.
En reflektion från gårddagen är att vill man prestera bra så måste man äta :-) Alla är vi olika och kräver olika mängd mat (oavsett kolhydrater eller protein). ”En sko passar inte alla”, så alla dieter passar inte alla. Enkelt när man tänker på det. Tror också att det är lätt att man känner sig misslyckad när dieten som fungerar på ”alla andra” inte fungerar på mig.
Diet eller livslångt sätt att leva? Är en annan fråga? Bra att tänka sig att det inte är en quickfix på 15 veckor utan att man tar en diet/livsstil som man vill leva efter… Vill man gå på en diet resten av sitt liv eller lånar man delar av dieten och anpassar den till sin egen? Så tror jag att jag har gjort, jag har plockat det som fungerar för mig och sedan försöker jag vara ”duktig” mån-fre och ”slarvar” under helgen.

 

Idag blir det mer träning och imorgon ännu mer. Vi har duktiga lärare som är oerhört pedagogiska; förklarar bra, visar och ger oss tid att reflektera. Funderar ni på att utbilda er så kan jag varmt rekommendera SAFE. Träffat många av deras lärare nu och dom håller hög klass allihop.
Så med mottot ”Go hard. Go home”, kastar jag mig ut bland gymmaskinerna på SATS.
//Helena

COACHIT Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *